:

:

TV Most

clock

April 21, 2018   12:05

0

230

U Kosovskoj Mitrovici održana okružna smotra recitatora


U kategoriji mlađeg uzrasta najbolja je bila Elena Popović iz iz O.Š. Sv. Sava u Kos. Mitrovici. Drugo mesto pripalo je Strahinji Orloviću iz O.Š. Vuk Karadžić iz Zvečana dok je treći bio Vuk Miletić iz O.Š. Sv. Sava u Mitrovici. 


U srednjem uzrastu prvo mesto pripalo je Vuku Tvrdišiću iz O.Š. Sveti Sava u Kosovskoj Mitrovici koji je kazivao stihove pesme "Nisi ti više mali" Matije Bećkovića. Drugo mesto pripalo je Jovani Jovanović iz iste škole, dok je treće mesto pripalo Anđeli Babincev iz O.Š. Branko Radičević iz Kos. Mitrovice.


Mihailo Radičević iz mitrovičke Gimnazije bio je prvi u kategoriji starijeg uzrasta, druga je bila Snežana Džogović a treća Darija Mašković, svi iz Gimnazije u Kos. Mitrovici. 


Pobednici će u maju predstavljati svoje škole na republičkoj smotri recitatora u Valjevu. 


Predsednik žirija, književnik Milan Mihajlović ocenjuje da je zadovoljni prikazanim.


Navodi da je scenski nastup pogođen, da je dikcija i akcenat, naročito kod mlađih recitatora bio dobar i da se vidi napredak u odnosu na ranije godine.


Direktor Ustanove za sport, omladinu i spceijalizovane uslove Petar Trajković čestitao je takmičarima i izrazio nadu da će dostojanstveno predstavljati školu i grad na republičkom trakmičenju.


Na današnjoj smotri učestvovali su đaci iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Prilužja,  Zubinog Potoka, Leposavića i Leška.


Nagrade za najbolje recitatore obezbedila je Gradska biblioteka “Vuk Karadžić” iz Kos. Mitrovice.


Organizator događaja bila je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge, a pokrovitelj Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva