Vesti
U Kosovskoj Kamenici uskoro dečja stomatološka ordinacija

17:58, 16.05.2018

|

Izvor: RTV Puls

Nova, moderna stomatološka ordinacija u Osnovnoj školi Desanka Maksimović u Kosovskoj Kamenici otvorena je povodom proslave 148 godina postojanja te obrazovne institucije.

ilustracija

Stomatološka ordinacija u osnovnoj školi “Desanka Maksimović“ u Kosovskoj Kamenici biće  prva specijalizovana institucija za lečenje i kontrolu bolesti zuba dece u Kosovskom pomoravlju. Nabavku stomatološke stolice omogućila je humanitarna organizacija “Srpska solidarnost hranom” u Beogradu, zahvaljujući Stomatološkoj komori Srbije i primarijusu Veri Kovačević.


Pored  savremene stolice, ordinacija je opremljena  svom pratećom opremom, kao i rendgen aparatom. Ono što za sada nedostaje ovoj ordinaciji je stomatolog, koji će lečiti zubiće đacima ove ustanove.


Direktorka OŠ”Desanka Maksimović” u K.Kamenici Jadranka Vasić,zahvalila se donatorima i uputila apel Zdravstvenom centru Gnjilane, da stomatolog dva puta u nedelji pruža usluge đacima osnovne i srednje škole Kameničke opštine.


Inače, Osnovna škola u Kamenici je proteklog vikenda  proglašena za najuspešniju školu u čitavoj Srbiji na  festival “Riznica talenata” u Nišu.


Kao i svake godine, učenici, nastavnici i roditelji  i ovom prilikom su priredili  atraktivan  program za goste koji je organizovan u Domu kulture u Kamenici. Proslavi su prisustvovale  mnogobrojne zvanice širom Srbije.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design