:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 04, 2015   12:05

0

114

U junu novi, jednokratni, zakon o legalizaciji



"U junu se očekuje predlog zakona koji će biti jednokratan, kako bi bio rešen problem oko jedan i po milion nelegalno izgrađenih objekata u Srbiji", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Ona je dodala da je usaglašena verzija zakona o konverziji zemljišta, koji bi trebalo da bude usvojen u junu.

Kako je objasnila, sada je u toku javna rasprava o tom zakonu i očekuje da će ga Vlada utvrditi tokom meseca, a potom ga usvojiti Skupština.

Ministarka je istakla da je taj zakon usaglašen sa Evropskom komisijom i da će zajedno sa njim biti usvojen i zakon o premeru i katastru.

Mihajlovićeva je navela da je Vlada Srbije ispunila sve uslove za pripajanje "politički" formiranih Koridora Srbije javnom preduzeću "Putevi Srbije" i da će biti upućen poziv Koridorima da zakažu Skupštinu na kojoj će se o tome doneti odluka, prenosi Tanjug.

"Koridori Srbije su politički napravljeni kako bi ih vodila jedna politička partija, a Puteve Srbije druga. Moramo da prestanemo da politički formiramo kompanije", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

On je istakla da ne postoje finansijske, putne ili duge prepreke da ne dođe do spajanja ta dva javna preduzeća, za šta je odobrenje dala i Vlada Azerbejdžana koja kreditira jednu deonicu u nadležnosti Koridora.

"Osnovna prednost pripajanja ta dva preduzeća jeste će se smanjiti troškovi između 20 i 30 odsto, što je procena ne samo Vlade već i MMF-a", rekla je Mihajlovićeva.

Kako je dodala, premijer Srbije Aleksandar Vučić prošle godine je predložio spajanje Koridora i Puteva zbog toga što su se na jednoj deonici stalno susretale dve kompanije i da su se gubili dani i novac, a posao na tom putnom pravcu nije završavan.

Prema aranžmanu sa MMF-om spajanje Koridora i Puteva treba da bude zavšeno do kraja juna.

Mihajlovićeva je kazala da će po planu Koridor 10 biti zavšen krajem 2016. a u toku su radovi na tom putnom pravcu u vrednosti preko tri milijarde evra.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva