:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

175

"U interesu Srbije da se situacija sa Agrokorom stabilizuje"

Ljajić je za televiziju Prva kazao da Srbiju interesuje da se zadovolje rokovi vezani za stabilizaciju Agrokora, odnosno da se do 10. jula završi nagodba i da je potpišu svi poverioci, posle čega počinje da teče rok za žalbe od dva meseca.
"Očekuje se da do septembra ceo postupak bude okončan. Mi imamo interes da se situacija u Agrokoru pre svega u Hrvatskoj stabilizuje, jer to znači onda prelivanje tog pozitivnog efekta na poslovanje Agrokora u Srbiji", kazao je Ljajić.
Potpredsednica Vlade Hrvatske i ministarka privrede Martina Dalić podnela je juče ostavku na tu funkciju.
Jedna od najbližih saradnica premijera Andreja Plenkovića iz Hrvatske demokratske zajednice našla se na udaru kritike opozicije, ali i pojedinih članova vladajuće koalicije, pošto je portal Indeks objavio njenu privatnu elektronsku komunikaciju s vlasnicima brokerskih kuća, pravnicima i konsultantima o pisanju "lex Agrokora".
Neki od učesnika neformalne prepiske kasnije su bili uključeni i u sprovodjenje tog zakona kojim je hrvatska vlada uvela prinudnu upravu u Agrokor, odnosno u proces vanredne uprave u posrnulom hrvatskom koncernu. Dalić je na konferenciji za novinare rekla da nije učinila "ništa krivo, nemoralno ili nezakonito", ali da odlazi, jer ne želi da bude "teret premijeru, Vladi ili HDZ".
Vanredni poverenik za Agrokor Fabris Peruško rekao je da se radi na završetku teksta nagodbe koji će svim poveriocima biti predstavljen iduće sedmice.
Agrokor je u Srbiji vlasnik Merkatora S, Dijamanta, Frikoma, MG Mivele, Kikindskog mlina i Nove sloge. Te firme imaju više od 11.000 zaposlenih.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva