:

:

TV Most

clock

Novembar 15, 2017   12:05

0

170

U institucijama na nivou BiH došlo do potpunog zastoja



Komentarišući današnji sastanak člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića sa predstavnicima zajedničkih institucija BiH iz partija koje čine Savez za promene, Cvijanovićeva je rekla da ne zna šta će se konsultovati, ali zna da su svesno, politički naopakim radom srečili da nekoliko stotina miliona KM dođe do Republike Srpske i bude na raspolaganju njenim građanima, budžetskim korisnicima i onima koji su vezani za privredu, ali i za otvaranje novih radnih mesta.



- Oni su svesno, političkim radom, koji je naopak, sprečili 240 miliona KM direktnih sredstava, a da se ne govori o indirektnim koristima - izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.



Ona je navela da se u godini koja nije bila izborna očekivalo da se mnogo toga uradi na nivou BiH, što se nije desilo.



- Kako da očekujemo da će sledeće godine biti urađeno? Cenim da su to obične političke konsultacije koje se dešavaju na relaciji partnera koji zajedno funkcionišu u vlasti na nivou BiH i ne vidim u tome nikakav poseban značaj - istakla je Cvijanovićeva.



Ona je poručila da nema poverenja da će institucije na nivou BiH bilo šta uraditi, jer su propustile dobru priliku da se ove godine reše određeni zakoni, kao što je zakon o akcizama koji je pretpostavka za mnoge stvari, a priča se na kraju pretvorila u čisto politikantstvo u kojem se govori kako neko nekoga treba da optereti, a niko ne govori šta se sve oslobađa na osnovu takvog zakona.



- Ovaj zakon će morati čekati neko drugo i bolje vreme. Kako bi izgledao budžet i sva naša privredna aktivnost da smo uspeli da povučemo 150 miliona KM od MMF do sada? Sve obaveze izvršavamo redovno i zaostale obaveze smo reprogramirali i sve ih sada izvršavamo. I u nekim stvarima koje su bile hroničan problem nemamo više zaostataka - navela je Cvijanovićeva.



Ona je upitala koliko bi se uticalo na zaposlenost da su "gospoda na nivou BiH" ratifikovala sporazum sa Svetskom bankom i da u privredu bude ubrizgano 40 miliona KM, da se plaćaju porezi i doprinosi po super povoljnim aranžmanima koje je BiH dobila i da se iskorenjuje siva ekonomija.



- Mogli smo povući i 80 miliona KM za izgradnju puteva i da se pokrene široka kampanja i aktivnost u kojima bi mnoge građevinske firme mogle da rade…, šta mislite da se to desilo - upitala je Cvijanovićeva.



- Znam da građani razumeju ovu Vladu koja je mnoge stvari rešila u prethodnom periodu, u nemogućim uslovima, uslovima blokade, političkih opterećenja, raznih nestabilnosti u BiH, u regiji i nerazumevanja koja su postojala na unutrašnjem planu - istakla je Cvijanović.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva