:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 01, 2015   12:05

0

197

U ekonomski jakoj Srbiji jačaju i radnička prava

Antić je, nakon polaganja venaca na spomenik Dimitriju Tucoviću u Beogradu, povodom Prvog maja međunarodnog praznika rada u ime SPS-a zahvalio zaposlenima i predstavnicima sindikata zbog podrške vladinim ekonomskim merama.

On je rekao da će vlada i SPS i dalje biti posvećeni ekonomskom razvoju, privlačenju investicija, otvaranju novih radnih mesta, a to je kako je rekao, jedini ključ za bolji život.

Srpsko zakonodavstvo, rekao je Antić sadrži sve socijalne tekovine evropskog zakonodavstva i sa takvom praksom će se nastaviti.

"U prvi plan u godini pred nama stavljamo privredni rast i razvoj i verujemo da ćemo uz podršku građana i sindikata ostvariti ciljeve koji su pred vladom", rekao je Antić.

On je rekao da je od usvajanja Zakona o radu otvoreno nekoliko desetina hiljada novih radnih mesta.

"Činjenica je da je u Srbiji u proteklih godinu dana značajno smanjena nezaposlenost. To su podaci Nacionalne službe za zapošljavanje ali i PIO jer se broj PIO osiguranika povećao", rekao je on navodeći da je Srbija u turbulentnom vremenu i da se neka radna mesta i gase.

Antić je istakao da je činjenica da je broj zaposlenih u Srbiji u ovom trenutku veći nego što je bio ranije, navodeći da je sada stopa nezaposlenosti 16,8 odsto a da je 2012. godine bila gotovo 25 procenata.

"Ne tvrdim da je reč o isključivo novim radnim mestima nego o odgovornom pristupu države koja je dovela do toga da određeni broj ljudi iz sive zone pređe u zonu regularnog zapošljavanja", rekao je on.

Antić je rekao da vlada sprovodi odgovoran ekonomski program i u prvi plan stavlja ekonomski razvoj države kao preduslov za ostvarivanje socijalne pravde.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva