:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2018   12:05

0

232

U Dubaiju dogovoren izvoz srpske robe

Predstavnici srpskih firmi održali su preko 430 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz UAE, drugih zemalja Bliskog istoka i ostalih država zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije.
Nacionalni štand Srbije bio je veoma posećen, a najveće interesovanje za uvoz hrane iz Srbije pokazali su potencijalni partneri iz Dubaija, Omana, Katara, Rusije, Kanade, Najrobija, Indije, Egipta, Saudijske Arabije, Bahreina, Kine, Južne Koreje.
PKS i Razvojna agencija Srbije su od 18. do 22. februara ove godine prvi put organizovale nastup deset domaćih kompanija na tom sajmu, koji je jedan od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u UAE i u tom regionu.
U jednoj od glavih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, svoju ponudu predstavili su: Yumis - Niš, Jaffa - Crvenka, Bahus - Paraćin, Agranela - Valjevo, Agropartner - Lučani, ITN Group i Master Fruits - Beograd, PIK Bečej - Bečej, Basket Zdravija Hrana Made By Hand - Golubinci.
Osim izlagača, PKS je organizovala posetu sajmu i za šest domaćih kompanija: Frueko, Sensa, ML Fruit Farm, Zlatiborac, Žitoprerada i Frikom.
Privrednici iz Srbije posetili su Privrednu komoru Dubaija i upoznali se sa uslovima poslovanja u tom emiratu, posebno u oblasti sektora hrane i pića.
Takođe, održali su i bilateralne sastanke sa vodećim distributerima i maloprodajnim lancima u UAE, kao što su LuLu, Choithrams, Al Maya.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva