:

:

TV Most

clock

Januar 03, 2016   12:05

0

180

U celoj zemlji sneg, na putevima gužve i led

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te oni apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravci i prioriteta - auto-putevi i državni putevi i prioriteta gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima i prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Niša, Požarevca, Valjeva, Beograda, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Bačke, Kragujevca, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka u preporučuje se oprezna vožnja.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Niša, Požarevca, Valjeva, Beograda, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice,Čačka i preporučuje se oprezna vožnja.

Prema posednjim informacijama Uprave granične policije, na terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila, osim na graničnom prelazu Batrovci gde je došlo do priliva većeg broja vozila i čeka se oko četiri sata na izlasku iz zemlje.

Na graničnom prelazu Šid beleži se zadržavanje od oko 45 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na Bubanj potok noćas je peošlo oko 20.0000 auta, ali nema dužeg zadržavanja, javlja reporter RTS-a., Novine su da se na svim naplatnim stanicama od danas nalauze informativni sadržaji o stanju na putevima

Očekuje se pojačan saobraćaj tokom dana što može biti uzrok i dužeg zadržavanja.

Iz AMSS podsećaju da je za vreme novogodišnjih i božićnih praznika otvoren granični prelaz Horgoš 2 (Reske) samo za putnička vozila.

Izvor: RTS, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva