:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 20, 2018   22:34

0

119

U Čačku uskoro start ap centar

Tom prilikom, on je istakao da Čačak kao grad koji ima izvanrednu preduzetničku tradiciju i zaslužuje najmoderniji centar pri Naučno-tehnološkom parku koji već postoji.

„Od 46 miliona dinara koje je opredelila Vlada, 20 će biti iskorišććeno za adaptaciju, 20 za najsavremeniju tehnološku opremu , a ostatak će biti iskorišten za poslovanje i sadržaj onoga što je najvažnije u start ap inovacionom centru. Ovim se Čačak uključuje u mrežu inovacionih start ap centara Evrope“, kazao je ministar Popović.

On je dodao da velike zasluge za ovakav rezultat imaju grad i gradonačelnik Milun Todorović, jer su shvatili značaj, bili aktivni i odabrali prostor od čak 620 metara kvadratnih u samom centru Čačka.

Gradonačelnik Todorović istakao je da je ovo veliki dan za Čačak, a pre svega za mlade, ali i sve one koji žele da se bave start apom, odnosno predužetništvom na samom početku.

„Zajedničkim trudom došli smo do rezultata, a to je potpisivanje ugovora o novom start ap centru IT sektora, koji će biti u samom centru grada kao deo Doma kulture, na 620 metara kvadratnih“, kazao je gradonačelnik.

Todorović je podsetio da je za celu investiciju izdvojeno 47 miliona dinara, od čega 1,2 miliona iz budžeta grada Čačka i 46 miliona od Vlade RS.

„Ovo je veliki korak za grad u sprečavanju ‘odliva mozgova’ iz Čačka, za početak u Beograd, a kasnije i diljem Evrope i sveta“, zaključio je Todorović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva