:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 20, 2015   12:05

0

197

U Briselu o imovini Srbije na KiM ne samo o Trepči

"Mislim da tema ne treba biti Trepča već imovina Srbije na Kosovu i Metohiji. Nije samo Trepča javno preduzeće. Tamo su Skijalšta, tamo je veliki deo imovine Telekoma, Pošta, NIS-a", rekao je Veljko Odalović.On je rekao da Srbija i danas otplaćuje međunarodne dugove za imovinu koja je ostala van upravljanja i van poseda. Odalović je ocenio da je u slučaju Trepče reč o pokušaju otimanja jedne institucije, ali da su predstavnici međunarodnih institucija sa kojima je Vlada Srbije razgovarala pokazali veliki stepen razumevanja za ovu temu.

"Međunarodna zajednica je prepoznala da ova tema mora biti drugačije tretirana", naveo je Odalović.

Odalović je kazao da bi trebalo videti kako izgleda deo Trepče, koji je ostao u južnom delu Kosovske Mitrovice. "Tamo gde su bile kosovske institucije, to je tamo urušeno, zapušteno, uništeno. Tamo gde je Srbija na severu sve funkcioniše", naveo je on.

Vlada Kosova odlučila je juče da iz skupštinske procedure povuče izmene Zakona o javnim preduzećima, što je trebalo da razmatra Skupština Kosova, i da donese poseban zakon o Kombinatu "Trepča".

Kako je saopštila Vlada Kosova, izmene Zakona o javnim preduzećima povučene su zbog činjenice da u njima nisu precizno definisani rokovi obaveza koje Kombinat "Trepča" ima prema kreditorima.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva