:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2015   12:05

0

187

U Briselu nije bilo reči o Trepči

Kad je reč o sporu Beograda i Prištine oko ovog kombinata, Dačić je u intervjuu televiziji N1 rekao da očekuje da se razgovori sa Prištinom nastave u cilju skorog otvaranja poglavlja, ali je upozorio da bi Trepča mogla da bude problem.

"Mi o tome nismo razgovarali u Briselu. Pitanje imovine smo ostavili za dalji tok pregovora", istakao je srpski šef diplomatije.

Prema njegovim rečima, Srbija je vlasnik mnogih preduzeća i "ne možemo dozvoliti da se ta preduzeća olako rasprodaju, jer tu nije reč o 10 hiljada dolara ili evra, nego je reč o milionima".

On je napomenuo da su, osim toga, to strateški važna preduzeća, kao i da u tim preduzećima radi veliki broj Srba, koji tamo žive.

Dačić je podsetio da je pregovore u Briselu vodio kada je bio premijer i da je razgovarano o mnogim temama, ali da je pitanje imovine ostavljeno za kasnije, te da o tome nije raspravljano.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić smatra da je važna uloga srpskih poslanika i ministara u kosovskim institucijama kada je reč o Kombinatu "Trepča".

Podsetimo, Vlada Kosova odlučila je danas da iz skupštinske procedure povuče izmene Zakona o javnim preduzećima, koje je Skupština Kosova danas trebalo da razmatra, kao i da donese poseban zakon o Kombinatu "Trepča". Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je rasprava u Skupštini Kosova o vlasničkoj strukturi Kombinata Trepča odložena od danas za sredu 21. januar.

Radnici "Trepče" sa severa Kosova odbacili su danas na protestima u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić Predlog zakona koji je kosovska vlada usvojila o promeni vlasništva te kompanije u javno preduzeće i poručili da pitanje "Trepče" treba pod hitno staviti na dnevni red razgovora u Briselu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva