:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 26, 2017   12:05

0

253

U Banjaluci promovisana knjiga "Sudija u ratu i miru"

Sa velikom pažnjom promociju knjige koja govori o teškom vremenu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od 1974 do 1999. pratilo je oko 100 Banjalučana i gostiju, među kojima konzul Srbije u Banja Luci Radoslav Ilić, Dušanka Majkić poslanik u predstavničkom domu BiH, Nedeljko Mitrović predsednik Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca RS, Tomo Marić savetnik ministra porodice, omladine i sporta u vladi RS, mnogi lekari, advokati, sudije, studenti pravnog fakulteta u Banja Luci.

Promociju je, u ime organizatora otvorio Milorad Arlov predsednik banjalučkog odbora za pomoć Srbima Kosmeta, a govorili su i Milenko Stojčić predsednik urdruženja književnika Banja Luka, Rašo Rojević sekretar Pokreta za KiM iz Beograda, Ljiljana Bulatović književnik, Nebojša Nikolić generalni direktor idavačke kuće RAD iz Beograda i autor knjige


“Knjiga “Sudija u ratu i miru” je precizni dnevnik najgorih i najcrnjih zločina: Klečka, Račak, Staro Gracko i mnogi drugi u Dečanima, Mališevu, Orahovcu, Suvoj Reci,... nad Srbima u navedenom vremenu od 25 godina. Danica Marinković živi je svedok i velika enciklopedija teških terorističkih događaja nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji. Danica Marinković je heroj jednog vremena, mnogo puta bila je u životnoj opasnosti, ali je profesionalno i hrabro obavila svoj posao na više od 180 terorističkih uviđaja na Kosmetu. Potukla je u Hagu slučaj Račak na suđenju Slobodanu Miloševiću i generalima Srbije i lažne izveštaje Vilijama Vokera zbog čega je počelo 1 999. godine bombardovanje Srbije”, navodi u saopštenju predsednik banjalučkog odbora za pomoć Srbima Kosmeta Milorad Arlov.

Promocija knjige “Sudija u ratu i miru” biće održana i večeras u biblioteci "Branko Ćopić" u Brodu, pod pokroviteljstvom načelnika opštine Brod Ilije Jovičića.

Organizatori promocije knjige “Sudija u ratu i miru” u Banja Luci: Banjalučki Odbor za pomoć Srbima KiM, Pokret za KiM iz Beograda i JU Kulturni centar Banski dvor Banja Luka.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva