:

:

TV Most

Foto: tanjug.rs

clock

Februar 06, 2018   12:05

0

225

"U 18 centara u Srbiji trenutno oko 4.000 migranata"


On je na skupu na kome su predstavljeni rezultati kampanje "Migracije su OK. O ljudima se radi" naveo da je tokom 2017. godine 6.199 migranata izrazilo nameru da zatraži azil u Srbiji, pri čemu je podneto 236 zahteva, a pozitivna odluke doneta je u 14 slučajeva.



Navodeći da je kampanja sprovedena u okviru projekta "Ja sam izbeglica, ja sam migrant, ja sam čovek", predstavnica nevladine organizacije ASTRA Katarina Ivanović kazala je da su ciljevi te akcije da se učvsrti pozitivan stav građana Srbije prema migrantima ali i da se spreči trgovina ljudima u migrantskoj populaciji.



"Emitovali smo video materijale koje je videlo više od 50.000 građana i kojima smo hteli da dopremo do šire publike, da učvrstimo pozitivan stav prema migrantima ali i da predupredimo situacije u kojima su pojedine lokalne sredine izrazile otpor prema prisustvu migranata", kazala je Katarina Ivanović.



Ona je dodala da je u okviru kampanje podeljeno i više od 4.000 lifleta u kojima je migrantima ukazano na rizike i oblike eksploatacije kojima mogu biti izloženi, kao i na institucije i organizacije kojima se mogu obratiti u slučaju da postanu žrtve eksploatacije.



Kampanja "Migracije su OK. O ljudima se radi" sprovedena je od oktobra 2017. godine do februara 2018. godine uz podršku ambasade Norveške u Beogradu.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva