:

:

TV Most

clock

April 16, 2018   12:05

0

126

U 10 opština na Kosovu odobrena izgradnja 97 kuća za raseljene


Upravnom odboru su pored predstavnika Ministarstva, prisustvovali i predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM/MOM), koja će i implementirati projekat i predstavnici UNHCR-, navedeno je u saopštenju.

Generalni sekretar MZP-a Nenad Stojčetović je ocenio da je projekta „PRK 5“ veoma značajan za proces povratka i u ime ministra Dalibora Jevtića zahvalio se prisutnima na pomoći koju Ministarstvu pružaju tokom procesa, koji kako je istakao nije ni malo lak.„Zahvalan sam Kancelariji EU na Kosovu na podršci u procesu povratka i na svemu onome što generalno čini. Bez njihove pomoći mi ne bismo mogli sa uspehom da govorimo o projektu kao što to danas činimo”, rekao je on.

Stojčetović je dodao da će Ministarstvo za zajednice i povratak i potpredsednik Vlade i ministar Dalibor Jevtić iako u tehničkom mandatu nastaviti da rade još više i da će ovih 97 kuća biti samo motiv da povratak u 2018. bude uspešniji od povratka u prethodnoj godini.Tokom sastanka obevestio je partnere na projektu, da će Ministarstvo za zajednice i povratak nastaviti da i ove godine na što bolji način ostvaruje punu implementaciju na realizaciji svojih obaveza, stoji na kraju saopštenja.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva