:

:

TV Most

clock

Novembar 01, 2016   12:05

0

110

Tužilaštvo završilo izvođenje dokaza u postupku Oriću

Obrazlažući ovaj postupak, tužilac Miroslav Janjić je rekao da je Tužilaštvo u dosadašnjem toku postupka dokazalo sve tri tačke optužnice, te da bi preostali svedoci samo potvrdili dokazano opštečinjenično stanje.

Inače, u dosadašnjem sudskom procesu Tužilaštvo je saslušalo 22 svedoka, od kojih je jedan bio zaštićen, inače Orićev i Muhićev saborac i očevidac likvidacije srpskih zarobljenika, preneli sumediji u BiH.

Janjić je danas, zbog efikasnosti procesa, predložio da sa odbranom sravni materijalne dokaze koje će uložiti na narednom ročištu koje je zakazano za 15. novembar.

Orić i Muhić optuženi su da su 1992. u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Na ročištu održanom 18. oktobra, svedok Tužilaštva BiH Ibran Mustafić naveo je da mu je lično Orić rekao da je u selu Zalazje ubio Slobodana Ilića.

Na početku suđenja, Mustafić je rekao da je u Sarajevu, u kojem je zbog blokade boravio od 7. aprila do 12. decembra 1992. godine, saznao o likvidacijama Srba u Srebrenici i Zalazju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva