:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2017   12:05

0

185

Tužilaštvo predložilo pritvor za Todorića i saradnike


Dvanestoro privedenih biće danas u podne izvedeni pred sudiju Županijskog suda, prenela je Hina.



Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo je na svom portalu objavilo da je odluku o pritvoru donelo nakon ispitivanja privedenih istražnom zatvoru donelo nakonispitivanja 12 od ukupno 15 osumnjičenih u ovom slučaju.



Prema tom saopštenju troje je nedostupno javnosti, a reč je o osnivaču koncerna Ivici Todoriću i njegovim sinovima Anti i Ivanu, čiji advokati tvrde da oni nisu u bekstvu i da će se na poziv pravosudnih institucija vratiti u Hrvatsku.



Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju "Agrokor" su osumnjičeni i u ponedeljak uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Diskordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.



Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u "Agrokoru", dok su Diskordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće "Baker Tilly" koja je radila revizorske izveštaje za "Agrokor".



Svi su osumnjičeni za više krivičnih dela počinjenih u privredi i delima falsifikovanja, odnosno zloupotrebe poslovanja i nezakonito vođenje knjiga.



Državno tužilaštvo Todorića sumnjiči za pribavljanje protivpravne imovinske koristi.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva