:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2015   12:05

0

138

Tužilaštvo dobilo izveštaj o padu helikoptera

U informaciji Tužilaštvo ističe da će analizirati i prikupiti i sve druge podatke i informacije u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.

Nakon toga će biti doneta odluka o kojoj će javnost biti pravovremeno obaveštena, navodi Tužilaštvo.

Komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, preko Ministarstva odbrane prosledila je svoj izveštaj zameniku višeg javnog tužioca u Beogradu.

Juče su u tužilaštvu za agenciju Beta rekli da sadržaj pojedinih akata, izveštaja i iskaza eventualno osumnjičenih osoba, svedoka i veštaka u postupku, Tužilaštvo zbog tajnosti istrage neće saopštavati medijima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da će onaj ko je kriv za helikoptersku nesreću – odgovarati, prenosi Tanjug. "Ja ću prvi, ne bežim nikuda", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Kritikujući one koji bez argumenata govore o nesreći, Vučić je rekao da od toga sigurno neće imati koristi i navodi da on lično čeka samo da vidi "ko treba da odgovara za meteo-uslove i ko će odgovarati za ne znam kakve još uslove".

"Sve u svemu, ja odgovaram", istakao je premijer.

Rekao je da je Srbija takva, ali da, srećom, to nije većinska Srbija.

"Ministar odbrane Bratislav Gašić u trenutku pada helikoptera bio je u Kruševcu, a za Beograd je pošao kada je čuo za nesreću", podsetio je Vučić.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva