:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2018   13:18

0

122

Tužilaštvo BiH otvorilo istragu protiv Dragana Lukača


Odluka Tužilaštva doneta je nakon što je nedavno FUP odbio da Tužilaštvu prosledi nova saznanja u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele, prenosi portal Kliks.





FUP je 16. aprila dostavio odgovor Tužilaštvu BiH u vezi sa aktom koji je Tužilaštvo BiH uputilo FUP-u 5. aprila, a koji se odnosi na slučaj ubistva Ramiza Delalića Ćele, u kome se navodi da je od Obaveštajno-bezbednosne agencije (OSA) BiH primio određena saznanja koja indiciraju nove činjenice u vezi sa ubistvom Delalića, a koje je 2007. godine u Sarajevu izvršila nepoznata osoba.


"S obzirom na to da je OSA obavestila FUP o činjenici koja je dostavljena v. d. glavne tužiteljke Tužilaštva BiH, u kojoj su navedene činjenice ozbiljne kompromitovanosti i korumpiranosti u ovom predmetu tužioca Olega Čavke, u periodu do 2011. godine i narednom periodu, što je prijavio Naser Keljmendi, nepojmivo je dodeljivanje ovog predmeta upravo navedenom tužiocu, te iz tih razloga nova saznanja dobijena od OSA-e BiH ne mogu biti prosleđena Tužilaštvu BiH", navodi se u dopisu direktora FUP-a Tužilaštvu BiH.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva