:

:

TV Most

clock

Avgust 14, 2017   12:05

0

145

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Bakira Izetbegovića

"Na temelju dostavljene prijave formiran je predmet koji je u radu i vrše se određene provere. Nije pokrenuta istraga protiv konkretnih osoba", rekao je za Kliks portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Reč je o predmetu koji je formiran na osnovu krivične prijave predsednika Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragana Čavića protiv bivšeg agenta BiH Sakiba Softića i člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, a zbog lažnog predstavljanja, podstrekavanja na lažno predstavljanje, kao i uzurpacije ustavnih ovlašćenja.

Portal Kliks podseća da je Međunarodni sud pravde u Hagu još krajem maja prošle godine obavestio Sakiba Softića da ga ne smatra agentom BiH pred tim sudom, ali je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, uprkos tome, preko Softića, u februaru ove godine podneo zahtev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije.

Međunarodni sud pravde odbio je da u postupak uzme zahtev za reviziju jer o imenovanju agenta, a i pokretanju postupka za reviziju, nije dobio nikakvu odluku Predsedništva BiH, kao kolektivnog šefa države.

Izetbegović je nakon propalog pokušaja predaje zahteva za reviziju ukazao kako je znao za odluku Suda u Hagu zbog čega su njegovu ostavku zatražili lider značajnih političkih stranaka u BiH poput Fahrudina Radončića, Nermina Nikšića i Željka Komšića, optužujući ga da je od njih sakrio tu činjenicu na savetodavnoj konferenciji u sarajevskoj Vijećnici.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva