:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2018   20:38

0

319

Turizam u funkciji ekonomskog jačanja regiona

Projekat  obuhvata Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Kosovo i Makedoniju i usmeren je na razvoj i  usaglašavanje regionalnih turističkih ponuda zasnovanih na zajedničkom kulturnoistorijskom nasleđu kao i unapređivanju regionalnog avanturističkog turizma. 

Projekat "Razvoj regionalnog turizma: kultura i avantura, više mora, snega i sunca" realizuje Savet za regionalnu saradnju, a razvoj i unapređivanje projekta biće oslonjeno na saradnju  državnih, nevladinih i privatnih sektora.

"Projekat dorinosi ekonomskom razvoju regiona kroz razvoj zajednicke regionalne turističke ponude " ocenio je Nikola Gaon, službenik za komunikacije, predstavljajući projekat na ovogodišnjem Vikend Media Festivalu koji se održava u Rovinju.  

On je napomenuo i da je već raspisan prvi poziv za manje nepovratne grantove  usmerene na razvoj infrastrukture i unapređivanje kvaliteta usluga na  regionalnim turističkim rutama.

Vlade šest zemalja Zapadnog Balkana saglasne su u oceni da je turizam sektor sa najvećim potencijalom za rast i regionalnu saradnju. Turizam trenutno učestvuje sa 24,1 odsto u izvozu tih zemalja, doprinosi sa 5,6 odsto GDP-u i angažuje 5,4 odsto zaposlenih.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva