:

:

TV Most

Foto: Tanjug/AP

clock

Jul 17, 2015   12:05

0

171

Troicki poražen od Delbonisa, Srbija gubi sa 2:0

Ubedljivo vođstvo Argentinicima obezbedio je Federiko Delbonis savladavši večeras Viktora Troickog u pet setova - 2:6, 2:6, 6:4, 6:4, 6:2.

Prethodno je u prvom duelu Leonardo Majer bio siguran protiv Filipa Krajinovića (6:4, 6:2, 6:1), pa su srpski teniseri na korak od eliminacije.

Na početku meča između Troickog i Delbonisa sve je govorilo da Srbija ide ka izjednačenju. Troicki je igrao izvanredno i u velikom stilu poveo sa 2:0 u setovima, ali mu je u nastavku neshvatljivo popustila koncentracija.

To je znalački iskoristio Delbonis, 77. na ATP listi, i uz bučnu podršku sa tribina zaigrao kao preporođen.

Argentinac je umeo da kazni sve greške srpskog tenisera, u petom setu je potpuno nametno ritam i inicijativu i na kraju zasluženo trijumfovao nakon tri i po sata maratonske borbe iskoristivši prvu meč loptu.

Drugog dana susreta između Argentine i Srbije, u subotu, na programu je meč dublova za koji su prijavljeni Karlos Berlok i Dijego Švarcman (Argentina), odnosno Nenad Zimonjić i Dušan Lajović (Srbija).

Poslednjeg dana, u nedelju, trebalo bi da se sastanu Majer i Troicki, odnosno Delbonis i Krajinović.

Pobednik četvrtfinalnog duela između Argentine i Srbije u polufinalu Dejvis kupa sastaće se sa boljim iz meča Kanada - Belgija.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva