:

:

TV Most

clock

Oktobar 11, 2017   12:05

0

132

Troicki nadigrao Tima za osminu finala Šangaja


Viktor Troicki je nadigrao sedmog igrača na ATP listi Dominika Tima, koji je svakako važio za favorita u ovom meču. Posle lagano osvojenog prvog seta, u drugom setu naš teniser nije uspeo da nastavi u istom stilu, propušta svoju šansu, što je protivnik iskoristio i stigao do izjednačenja. Odlučujući set je rešen u taj-brejku u kome je Troicki imao više koncentracije i zasluženo pobedio.



Troicki je od starta krenuo silovito. Osvojio je rani brejk, što mu je olakšalo igru u nastavku. Konstantno je pritiskao protivnika i lako rešavao svoje servise. Prednost sa početka seta uspeo je da sačuva do kraja i dobije prvi set sa 6:3.



U drugom setu Tim je zaigrao mnogo bolje. Ipak, prvi do brejk šanse je stigao naš teniser u petom gemu, ali ona odlazi u nepovrat. Već u narednom gemu Austrijanac koristi svoju šansu. Potom Tim uspeva da privede set kraju - 6:3, za izjednačenje u setovima.



Velika borba u odlučujućem setu. Viktor je u drugom gemu imao dve brejk šamse, međutim protivnik je uspeo da se izvuče. Potom je usledio period igre u kome su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je meč rešen u taj-brejku.



Taj-brejk ova tenisera su otvorila asevima, 1:1. Ipak, naš teniser prvi dolazi do mini-brejka prednosti. Međutim, protivnik odmah uspeva da uzvrati. Viktor nastavlja da preti, oduzima dva servisa protivniku i vodi sa 5:2. Tim uspeva da vrati oba mini brejka - 5:4, a potom na svoj servis dolazi do izjednačenja. Ipak, prvi do meč lopte stiže naš teniser i to na svoj servis. Koristi je i rešava set i meč u svoju korist - 7:5 u taj-brejku.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva