:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2018   17:48

0

128

Trivan sa predstavnicima nevladinih organizacija potpisao ugovore


Na Javni konkurs Ministarstva za dodelu sredstava pristigla je 291 prijava, a izabrana su 73 projekta za čiju je realizaciju izdvojeno 35 miliona dinara. 
Goran Trivan je rekao da nema razvijenog društva bez razvoja civilnog društva čiji je značaj neprocenjiv u stvaranju društvene klime u kojoj će zaštita životne sredine biti jedan od prioriteta. 


"Država i Ministarstvo računaju na podršku civilnog društva. Ni najbogatije zemlje sveta nemaju dovoljne kapacitete da sve urade same, jer je to pitanje ne samo novca već i ljudskih resursa. I zato je važno da u postizanju evropskih standarda u zaštiti životne sredine imamo podršku civilnog sektora i drušva u celini", rekao je Trivan.Ministar je podsetio da cenu nebrige o životnoj sredini već plaćamo i to skupo, od posledica po zdravlje ljudi do gubitka biodiverziteta i klimatskih promena.Takođe, Trivan je ukazao da će bitka za zdravu životnu sredinu i dostizanje EU standarda trajati trideset godina i da neće stati, jer će te zemlje dalje napredovati. "U borbi za zdravu životnu sredinu važna nam je podrška svih, vladinog i nevladinog sektora, medija, predstavnika nauke i struke, privrede, mladih, ali nam je dragoceno iskustvo i penzionera. Cilj je da svi budemo zelena vojska", istakao je ministar. Pozvao je društveno odgovorne kompanije da podrže i pomognu aktivnosti civilnog društva navodeći da je Ministarstvo ove godine izdvojilo više sredstava za podršku nevladinim organizacijama.
 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva