:

:

TV Most

Foto: novosti.rs

clock

Februar 13, 2018   12:05

0

207

Trivan o aktuelnim ekološkim pitanjima pojedinih opština


O najvećim ekološkim problemima ovih opština, sa ministrom Trivanom razgovarale su delegacije opštinskih rukovodstava koje su predvodili Jugoslav Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovac, Lazar Rvović, predsednik Opštine Priboj i Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac.



Posebno su izdvojena pitanja prerade čvrstog otpada i izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda na teritoriji ovih opština, saopštilo je resorno ministarstvo.



"Lokalne samouprave nemaju sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju prečistača otpadnih voda, jer su to troškovi koji prevazilaze ukupne opštinske budžete i tu im je neophodna snažna podrška države", istakao je ovim povodom ministar Trivan. 



"Ministarstvo zaštite životne sredine će pomoći lokalnim samoupravama u ovim pitanjima, ali i u uspostavljanju komunikacije sa drugim republičkim organima u rešavanju problema koji nisu u nadležnosti Ministarstva, ali se tiču zaštite životne sredine", dodao je Trivan. 



Ukazujući na značaj rešavanja ekoloških problema u lokalnim sredinama, posebno je naglasio da će od upornosti i agilnosti opština zavisiti brzina realizacije projekata.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva