Vesti
Trivan i Ditman o saradnji u oblasti zaštite životne sredine

17:55, 12.09.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ambasador Nemačke Aksel Ditman istakli su opredljenje dve zemlje da se u narednom periodu unapredi saradnja u oblasti zaštite životne sredine. Ditman pohvalio odluku Vlade Srbije da formira Ministarstvo zaštite životne sredine.
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine
Trivan i Ditman složili su se da ulaganja u zaštitu životne sredine u Srbiji moraju biti veća i da naša zemlja mora da jača kapacitete Ministarstrva ali i drugih institucija koje se bave zaštitom životne sredine poput Agencije za zaštitu životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode.

Takođe, kako su ocenili, trebalo bi razmisliti o ponovnom uspostavljanju agencije za hemikalije kao nezavisne institucije.

Konstatujući da su odnosi dve zemlje veoma dobri, Trivan je primetio da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblastima prerade komunalnog otpada i otpadnih voda, remedijacije zemljišta, pošumljavanja, ali i u oblastima klimatskih promena i cirkularne ekonomije, gde je posebno zahvalio za pomoć koju Nemačka pruža našoj zemlji.

"Posebnu pažnju ćemo posvetiti investicijama u otpadne vode i svaki investitor će imati posebnu pažnju naše države", naveo je Trivan nakon razgovora s nemačkim ambasadorom.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design