Vesti
Trivan: Američki privrednici da ulažu u srpsku ekologiju

08:49, 11.08.2017

|

Izvor: RTS

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da se tokom boravka u SAD sastao sa američkim kompanijama i investitorima i da ih je pozvao da investiraju u oblast ekologije u Srbiji.
Foto RTS
"Postoji ozbiljan broj kompanija koje u SAD žele da sarađuju na taj način", rekao je Trivan za Glas Amerike, dodajući da bi bilo dobro da jedna delegacija američkih privrednika koji se bave ulaganjem u životnu sredinu dođe u Srbiju i da bi to trebalo da se dogodi do kraja godine.

"Uveren sam da će biti prilike da se iz Amerike investira u Srbiju, jer je ovo polje još neopterećeno bilo kakvim hipotekama iz prošlosti", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, investicije koje bi Srbiji bile potrebne u oblasti životne sredine kreću se u vrednosti od oko 15 milijardi evra, tako da je prostor za ulaganje iz drugih zemalja veoma veliki.

Naglasio je da bi prema nekim procenama za preradu otpadnih voda trebalo uložiti oko pet milijardi, a za upravljanje komunalnim otpadom oko nekoliko milijardi, dok se preostali deo kako je rekao, spekulisanog novca do 15 milijardi, tiče svih ostalih delova.

Trivan je istakao da je država shvatila značaj životne sredine samim formiranjem posebnog ministarstva, da će više ulagati nego do sada, a da će izvori finasiranja biti i fondovi EU kojima sada imamo pristup kao i da se radi na tome da se privuku investitori iz čitavog sveta.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design