:

:

TV Most

clock

Avgust 19, 2017   12:05

0

182

Trivan: Američke kompanije potencijalni investitori

Goran Trivan je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je tokom posete SAD sa potencijalnim investitorima razgovarao o zaštiti voda, upravljanju komunilnim otpadom.

Ministar za zaštitu životne sredine ukazuje da postoji tri razloga za ulaganje – moramo da uložimo oko 15 milijardi evra kroz različite projekte, Srbija je zemlja u razvoju i sigurnost ulaganja stopostotna jer je, kaže, država garant investicija.

"Investitorima će se to isplatiti a mi ćemo voditi računa o kvalitetu tehnologija. Najbolja svetska tehnologija će nam biti dostupna", istakao je Trivan.

Dodaje da do kraja godine jedna delegacija iz SAD treba da dođe u Srbiju kada će se, dodaje, razgovarati o konkretnim projektima.

"Pokazaćemo im zakonski milje u kom mogu da deluju, upoznati sa firmama i lokalnim samoupravam. Formiranje ministarstva već počinje da daje rezultate", napominje Trivan.

Ministar napominje da novac nije presudan za zaštitu životne sredine.

"Danas je mnogo lakše raditi oblasti zaštite životne sredine, ljudi to bolje razumeju. U svakom vrtiću se priča o životnoj sredini bez ikakvog nametanja", naveo je Trivan i dodao da životna sredina nema cenu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva