:

:

TV Most

clock

Avgust 04, 2016   12:05

0

128

Tri osobe povređene na protestu u Zagrebu

Kao i ranijih godina pred godišnjicu "Oluje" u Zagrebu su nevladine organizacije želele da održe protest protiv veličanja "Oluje", ali to je zabranio MUP.

Ipak, odi su došli na Trg da bi održali mirnu protestnu akciju, ali su stigli i branitelji pa je morala da interveniše policija, navodi N1.

"Vikali su nam će nas silovati, ubiti, da bežimo iz Hrvatske", kaže Nela Pamuković iz zagrebačkog Centra za žene žrtve rata "Rosa".

"Dali smo izjavu u policiji o dobijenim povredama i mogućim počiniocima", kaže Pamuković, ističući da je sve vreme situacija bila napeta i da su se pribojavali da će branitelji probiti policijski kordon i napasti demonstrante.

Pamuković je jedna od napadnutih, a povređene su još dve osobe koje su s njom bile u grupi.

"Jednog kolegu su pogodili jajetom, koleginica je dobila udarac u glavu, a ja sam pogođena iza vrata. Još smo u šoku. Sve vreme nas je pratila policija. Situacija je bila divlja, stalno je postojala opasnost da branitelji probiju policijski kordon i da napadnu demonstrante", kaže Pamuković.

Neposredno po završetku protesta, u zagrebačkoj policiji su rekli da je protest "protekao mirno i da nitko nije povređen".

Zbog zabrane održavanja antiratnoga protesta, organizacije Centar za žene žrtve rata - Rosa (Zagreb), Žene u crnom (Beograd), Ženska mreža Hrvatske, Srpski demokratski forum (Zagreb), Slobodarski aktivisti (Zagreb), Centar za građansku hrabrost (Zagreb) održali su mirnu protestnu akciju s početkom u 18 sati.

Smatraju da je odluka MUP-a koju je doneo o zabrani mirnog okupljanja "kulminacija već poznate prakse policije da onemogući javna okupljanja politički nepodobnih".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva