:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2017   12:05

0

117

Trgovac konjima i džudista u trci za predsednika Mongolije

Među kandidatima se nalaze trgovac konjima Mijegombo Enhbold, kandidat Mongolske narodne partije koja je pobedila na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, šampion u džudou tajkun Haltma Batulga ispred Demokratske stranke i bivši poslanik Sainku Ganbatar ispred Mongolske revolucionarne partije.

Država koja je je "u sendviču" između Rusije i Kine, a koja je nekada bila oaza demokratije i ekonomski puno obećavala, zahvaćena je ekonomskom krizom i korupcijom, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod građana koji danas glasaju, navodi agencija.

Kako se navodi, glasači nisu čuli mnogo od kandidata o nezaposlenosti i radnim mestima što predstavlja njihovu najveću brigu, a razlog je to što je fokus predsedničkih kampanja bio više na razotkrivanju navodnih mutnih radnji protivničkih kandidata u prošlosti, nego na predstavljanje svog programa.

"Kao glasač verujem da je pravda najvažnija stvar za Mongoliju. Mora postojati pravda u svakoj industriji. Nisam preozbiljno shvatio optužbe o korupciji zato što nisu dokazane", naveo je jedan od glasača Dendev Boris.

Uzrok ekonomske krize u ovoj državi koja broji tri miliona stanovnika, bio je i pad cena izvoza minerala.

Više od 30 odsto ukupnog stanovništva u Mongoliji je siromašno, a mere štednje koje je vlada uvela pogodile su upravo najsiromašnije slojeve što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod stanovnika, navodi agencija.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva