:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Mart 28, 2017   14:09

0

215

Treće zlato za tekvondistu iz Kisca

U konkureciji od 800 takmičara iz zemalja u regionu: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Albanije i Grčke na “Skoplje open internacionalnom turniru” Đorđe je u kategoriji seniora do 80 kilograma bio najbolji i u Kosovsko Pomoravlje doneo zlatno odličje.

“Ovo takmičenje za mene predstavlja veliko iskustvo. Takmičiti se sa tako velikim brojem takmičara i osvojiti prvo mesto je nešto neverovatno“, rekao je za RTV Puls Đorđe Simić.

Trener Petar Marković kaže da je prezadovoljan postignutim uspehom osamnaestogodišnjeg Đorđa, iako uslovi u kojima su se pripremali za takmičanje, nisu bili idelani. Ističe da je i pored toga želja za uspehom ipak bila jača.

“Zadovoljan sam naravno, ovo je veliki uspeh, ali i dalje moramo da vežbamo i da se trudimo da bismo postigli još veće uspehe” kaže Marković.

Đorđu ovo nije prva zlatna medalja. Za nepunu godinu od kako je počeo da se takmiči osvojio je čak tri zlata.

Ovaj uspešan mladić od malena voli borilačke veštine, a uzor mu je Milica Mandić. San mu je da jednog dana bude trener i da postane osvajač evropskih, svetskih, ali i olimpijskih odličja.

Tekvondo u Kosovskom Pomoravlju postao je dominantan vid sporta od 2014. godine. Ovom veštinom se bavi više od tridesetoro dece, koji su članovi Tekvondo kluba “Ares” u Šilovu. I pored loših uslova za treninge i bez institucionalne podrške nadležnih organa, mladi talenati stižu do uspeha i donose mnogobrojne zlatne, srebrne i bronzane medalje u ovom delu Kosova.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva