Vesti
Trebinjski osnovci ugostili vršnjake iz Zvečana

17:24, 17.06.2017

|

Izvor: TV Most, saopštenje

U Trebinje je stiglo pedesetiri osnovaca i tri nastavnika sa Kosova i Metohije, iz opštine Zvečan koji će kod svojih trebinjskih vršnjaka boraviti od 17. do 24. juna.
„Iz naše škole je 35 učenika, te iz škole „Banović Strahinja“ iz Banjske i Sveti Sava iz Žerovnice, ukupno 50 učenika i svi mi se radujemo boravku u Trebinju gde smo imali vrlo lep doček i očigledno radovanje što smo im u gostima, a što smo i očekivali jer znamo da smo u Trebinje uvek dobrodošli“, kazala je pri dolasku direktorica Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Zvečana.

Djeca iz Trebinja su zaista s radošću dočekala svoje vršnjake, što je samo potvrdio Branislav Jokanović, nastavnik Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Trebinja.

„Naša škola je primila 15 učenika i ovom priliko zahvaljujem svim roditeljima koji su iskazali gostoprimstvo i ljubav prema našoj djeci koja su došla sa Kosova i Metohije i kojoj obećavamo nezaboravan boravak u Trebinju“, rekao je Jokanović.

Djeca sa Kosova i Metohije će biti smještena kod svojih vršnjaka iz sve tri trebinjske osnovne škole, a među domaćinima su i četvoro djece trebinjskog odbornika u Skupštini Grada Zorana Anđušića kod kojih će u narednim danima boraviti dvoje osnovaca iz Zvečana, kćerke i sin novinara Radio Trebinja Ratomira Mijanovića Mia, Iva i Balša Mijanović su ugostili jednu djevojčicu, Radovan Mijanović, sin nekadašnjeg trebinjskog načelnika Mihajla Mijanovića će takođe ugostiti jednog svog prijatelja iz Zvečana, ali će i četvoro djece trebinjske zvijezde „Mliječnog puta“ Aleksandra Sarića u narednim danima imati još jednog malog prijatelja sa Kosova i Metohije, kao i brojne druge trebinjske porodice.

Boravak djece iz Zvečana je dio projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji organizuje Udruženje građana „Veterani FK Vrbas i prijatelji“ Banja Luka – Odbor za pomoć Srbima sa Kosmeta, a u kome je Trebinje jedina hercegovačka lokalna zajednica istočne Hercegovine među njih 11 koje će ove godine primiti 650 osnovaca sa Kosova i Metohije...
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design