:

:

TV Most

Foto: Novosti

clock

April 10, 2015   12:05

0

173

Treba vremena da Srbi obiđu groblje u Đakovici

Na pitanje kakvu poruku ima za srpske majke, sestre i supruge koje godinama ne mogu da obiđu grobove u Đakovici, Jahjaga je rekla da za te stvari treba vremena.

„Neke stvari zahtevaju više vremena i trebale bi da budu brižljivo koordinirane sa svim predstavnicima institucija na lokalnom i centralnom nivou, tako da svi budu u stanju da ispune svoje obaveze. Ne samo majke, već i institucije“, kazala je Jahjaga na skupu koji je organizovala NVO "Folj" u Prištini.

Predsednica Kosova je navela da je pitanje nestalih "jedna od najvećih rana države Kosovo i da njihova sudbina mora biti rasvetljena".

„Svi članovi ovog društva su bili na neki način pogođeni posledicama poslednjeg rata. Kao društvo, unutar institucija, činili smo mnogo da tretiramo ovo pitanje. Možda nismo učinili sve što je bilo potrebno, ali je to još uvek jedna od stvari kojoj institucije Republike Kosovo posvećuju najveću pažnju. Na svakom sastanku koji imam, na Kosovu i van njega, postavljam pitanje o nestalima“, kazala je Jahjaga.

Odgovarajući na pitanje šta misli o nedavnoj izjavi Edija Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova, Jahjaga je rekla da ne komentariše izjave drugih.

„Mislim da se suočavamo sa nesporazumom i pogrešnom interpretacijom. Sve zemlje Zapadnog Balkana uključujući Kosovo, Albaniju, Srbiju, Crnu Goru ili Bosnu i Hercegovinu, nemaju altrnativu i jedini njihov put je ka evroatlanskim integracijama“, kazala je Jahjaga.

Atifete Jahjaga je izrazila nadu da će Skupština Kosova ubrzo prevazići prepreke i usvojiti zakone o Specijalnom sudu i vojsci Kosova.

Izvor: Radio KiM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva