Vesti
Tramp preti i Venecueli, "akt ludosti i ekstremizma"

09:21, 12.08.2017

|

Izvor: Tanjug,B92

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da ne odbacuje ni mogućnost "vojne opcije" za Venecuelu, kao odgovor na eskalaciju političke krize u toj zemlji.
novosti.rs
"Imamo mnogo opcija za Venecuelu, uključujući i potencijalnu vojnu opciju, ako bude bilo potrebe", rekao je Tramp novinarima u Nju DŽerziju, a prenosi agencija Frans pres.

"Imamo trupe u čitavom svetu i na mestima koja su veoma udaljena. Venecuela nije toliko daleko, a ljudi tamo pate i umiru", dodao je Tramp.

On se, takođe, osvrnuo na pitanje Severne Koreje, rekavši da će razgovarati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom o "veoma opasnoj" situaciji u vezi sa Pjongjangom.

"Nadam se da ćemo sve razrešiti", rekao je Tramp novinarima u svom golf kampu u NJu DŽerziju, a prenosi agencija Rojters.

"Niko više od predsednika Trampa ne voli mirno rešenje", dodao je on.

Trampova administracija je prethodno lidera Venecuele Nikolasa Madura nazvala diktatorom i pokrenula sankcije protiv njega i velikog broja drugih zvaničnika, posle održavanja kontroverznih izbora za ustavotvornu skupštinu i višemesečnih protetsa opozicije tokom kojih je u sukobima sa policijom bilo više desetina žrtava, podseća AP.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design