TV Most - Tramp: Pjongjang ne predstavlja više nuklearnu pretnju
Vesti
Tramp: Pjongjang ne predstavlja više nuklearnu pretnju

13:17, 13.06.2018

|

Izvor: Tanjug

Severna Koreja više ne predstavlja nuklearnu pretnju, poručio je američki predsednik Donald Tramp po povratku u Vašington iz Singapura, gde se sastao sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.


Donald Tramp je na svom nalogu na Tviteru naveo da je njegov sastanak sa Kimom bio interesantno i veoma pozitivno iskustvo.

"Upravo sam sleteo - dug put, ali svi sada mogu da se osećaju mnogo bezbednije nego onog dana kada sam preuzeo dužnost. Nema više nuklearne pretnje Severne Koreje. Sastanak sa Kim Džong-unom bio je interesantno i veoma pozitivno iskustvo. Severna Koreja ima sjajan potencijal za budućnost", poručio je Tramp. 


On je dodao da pre nego što je stupio na dužnost ljudi su pretpostavljali da će SAD ući u rat sa Severnom Korejom. "Predsednik (Barak) Obama je rekao da je Severna Koreja naš najveći i najopasniji problem. Nije više - lepo spavajte večeras!", naglasio je Tramp. Tramp i Kim su razgovarali u utorak u Singapuru, nakon čega su potpisali zajedničko saopštenje o denuklearizaciji.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design