:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Jul 23, 2018   08:38

0

193

Tramp: Nelegalno su nadzirali moj izborni štab


Tramp je na Tviteru napisao da su "kao i obično dokumenti redigovani, ali da ostavljaju malo sumnje da su Sekretarijat za pravosuđe i FBI obmanuli sud i da je lov na veštice prevara".



Ipak, nije jasno na osnovu čega je Tramp zaključio da je sud, koji je odobrio nalog za nadzor njegovog saradnika iz kampanje Kartera Pejdža, bio obmanut, navodi Glas Amerike.



FBI, koji je podnosio molbu sudu, je u oktobru 2016. saopštio da "veruje da ruska vlada regrutuje Pejdža".



Pejdž je dugo negirao da je ruski agent i nije optužen ni za jedno krivično delo.



Ipak, na Si-En-Enu je priznao da jeste savetovao Kremlj u vezi sa energetskim pitanjima 2013. i da se obratio na ceremoniji diplomiranja u jednoj školi 2016, ali je za optužbe da ga Moskva instruiše rekao da su "toliko besmislene da nema reči".



"To je bukvalno kao šala. Nikada nisam bio strani agent", rekao je Pejdž.



Prisluškivanje Pejdža su na zahtev FBI-a četiri puta odobrili sudovi, u kojima se nalaze sudije koje su postavili republikanski predsednici. Bez obzira na to, Tramp i njegovi saradnici tvrde da je nadzor baziran na dosijeu Kristofera Stila - bivšeg britanskog špijuna kojeg su plaćale demokrate, prenosi Glas Amerike.



Dokumenti koji su objavljeni u subotu uveče ipak su pokazali da se FBI nije u velikoj meri oslanjao na informacije iz Stilovog dosijea.



Američki predsednik je na Tviteru ocenio da ti dokumenti pokazuju da je "Trampova kampanja nelegalno špijunirana u korist Hilari Klinton i Demokratskog nacionalnog komiteta".



U drugom tvitu Tramp je napisao da je "obmana suda dovela do istrage Roberta Malera".



Specijalni istražitelj Robert Maler i njegov tim u proteklih 14 meseci sprovode istragu o tome da li je Trampov izborni štab imao veze sa Rusijom i da li je Tramp opstruisao pravdu kada je otpustio bivšeg direktora FBI-a Džejmsa Komija.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva