:

:

TV Most

clock

April 26, 2017   12:05

0

101

Tramp ne odustaje od zida, Meksiko plan naziva neprijateljskim

Tramp je na Tviteru napisao: "Nemojte da dozvolite lažnim medijima da vam govore da sam promenio stav o zidu".

"Biće sagrađen i pomoći će da se zaustavi trgovina drogom i ljudima", napisao je Tramp, dodajući da je "zid veoma važno oruđe u zaustavljanju priliva droge u našu zemlju i trovanju naše mladeži (i mnogih drugih)".

Tramp je u ponedeljak rekao grupi konzervativnih novinara u Beloj kući da rasprava oko finansiranja zida, koji bi po nekim procenama mogao da košta 20 milijardi dolara, može da sačeka do septembra.

Spor u pogledu plaćanja tog projekta, kojem se demokrate protive, pretio je da ugrozi postizanje dogovora o nastavku finansiranja vlade u narednih nešto više od pet meseci, naveo je Glas Amerike.

Aktuelni privremeni budžet ističe u petak u ponoć i ako se do tada ne postigne sporazum o novim merama potrošnje, vlada bi mogla da bude zatvorena od subote, kad Tramp obeležava simboličnih 100 dana na položaju predsednika.

Demokrate se pozdravile Trampovu odluku da odustane od zahteva da se u okviru aktuelnih pregovora o budžetu razgovara i o finansiranju zida, ocenjujući da je to dobro za zemlju.

Meksiko je, u međuvremenu, ponovo kritikovao namere američkog predsednik da izgradi zid, nazivajući taj plan "neprijateljskim".

Sekretar meksičkog Ministarstva spoljnih poslova Luis Videgaraj je izjavio da je taj Trampov plan "loša ideja" i da time ništa neće postići.

Videgaraj je ponovio da Meksiko neće dati ni centa za izgradnju tog zida, prenela je agencija AP.

Prema njegovim rečima, vlada Meksika će razmotriti mogućnost smanjenja saradnje u oblasti bezbednosti sa SAD ako se razgovori o imigracijama i trgovini ne budu odvijali kako treba.

Meksiko sarađuje sa SAD u borbi protiv narko kartela, napominje AP.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva