:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2018   20:00

0

188

Tramp na meti kritika u Americi


"Izdajnik", "Putinova pudlica", "samit predaje" – tako veliki deo američkih i zapadnih medija komentariše jučerašnji susret u Helsinkiju. Jedinstveni su u oceni da je ruski predsednik trijumfovao. Prema svom predsedniku ništa manje nemilosrdni nisu ni senatori i kongresmeni. Na nož su ga dočekale i demokrate i republikanci. Tviter se crveni od uvreda.



"Pres konferencija u Helsinkiju bila je jedan od najsramnijih nastupa nekog američkog predsednika u istoriji. Nijedan se nije toliko bedno ponizio pred tiraninom", rekao je republikanski senator Džon Mekejn.



Bivši direktor CIA Džon Brenan smatra da "to nije ništa manje od izdaje". "Ne samo da su njegovi komentari imbecilni, potpuno je u Putinovoj šaci. Republikanske patriote, gde ste?", upitao je Brenan.



Na optužbe da se svrstao na Putinovu stranu, a protiv obaveštajnih službi svoje zemlje u izjavama o ruskom mešanju u američku predsedničku kampanju –  Tramp pojašnjava da ima veliko poverenje u svoje obaveštajce, ali da dve najveće nuklearne sile moraju dobro da se slažu.



"Dok je NATO samit bio sjajan i profitabilan, sastanak sa Putinom bio je još bolji. Nažalost to nije tako predstavljeno. Lažne vesti su poludele", naveo je Tramp na Tviteru.



Za Putina samit je prevazišao očekivanja. U intervjuu Foksu ponavlja svoje izjave da se Moskva nije mešala u američke izbore.



"Ruska država se nikada nije mešala u unutrašnje stvari, a pogotovo izbore u Sjedinjenim Državama. To su unutrašnje političke igre u Americi. Nemojte rusko-američke odnose držati kao taoce te unutrašnje političke borbe", rekao je Putin.



U američkom Kongresu svejedno najavljuju razmatranje novih sankcija Rusiji. S druge strane, Kina je zadovoljna što Amerika i Rusija poboljšavaju odnose i nada se da će još više razgovarati i sarađivati u budućnosti.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva