:

:

TV Most

clock

Oktobar 16, 2017   12:05

0

167

Tramp: Kuba odgovorna za napade na osoblje ambasade SAD


"Verujem da je Kuba odgovorna. Verujem da je to veoma neobičan napad, kao i da je Kuba odgovorna. Da", rekao je Tramp novinarima.




Tramp nije precizirao da li je uveren da je Kuba pripremala napade ili je odgovorna jer su se odvijali na kubanskom tlu, prenosi AP.



Prethodno, Trampova administracija je rekla da je Kuba odgovorna za zdravlje američkih radnika u državi, ali nije optužila Kubu za napade.



Prošlog meseca SAD su naredile povlacenje oko 60 odsto osoblja iz svoje Ambasade u kubanskoj prestonici Havani zbog "specificnih zvučnih napada" na diplomate.



Požari u Kalifoniji - nešto što nikad nismo videli



Tramp je izjavio da su "razorni požari" u Kaliforniji "nešto što nikad nismo videli" i dodao da je bilo "veoma tužno" gledati kako se brzo šire i zahvataju ljude u njihovim domovima.



"Tugujemo zbog strašnog gubitka života", rekao je Tramp povodom požara u kojima je više od 40 osoba stradalo, dok je hiljade kuća uništeno.



On je dodao da je izdao deklaraciju o katastrofi za Kaliforniju i da na terenu pomažu pripadnici američke Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) i vojni zvaničnici, prenosi AP.


Prema njegovim rečima, radnici na terenu postigli su veliki napredak proteklih dana.


Požari su izbili pre više od nedelju dana, a zbog jakog vetra brzo su se proširili i zahvatili nekoliko okruga u Kaliforniji.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva