:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 18, 2018   12:09

0

276

Traktor za povratnike u Grebniku


U selu Grebnik, nadomak Kline od 2010. godine žive četiri srpske povratničke porodice. Za njih je poljoprivreda jedini vid egzistencije.


Nedostatak mehanizacije mnogo im je otežavao posao. Sada, kada su dobili traktor, kažu da će im biti mnogo lakše i da će, sigurno, proširiti proizvodnju.


„Brat i ja imamo 8,5 hektara zemlje. Od kada smo se vratili bavimo se jedino poljoprivredom jer nismo u mogućnosti bilo šta drugo da radimo. I pored toga što smo plaćali nikada na vreme nismo mogli da obradimo imanje. Uvek čekamo, nekada Albanci neće da dodju, nekada Srbi dok obrade svoja imanja na naše zakasne“, rekao je Djuro Krasić iz Grebnika i dodao da je ovde zemlja izuzetno plodna.


Krasić je izrazio je zahvalnost donatorima traktora i naglasio da će im ova poljoprivredna mašina omogućiti smanjenje troškova i poboljšanje njihovog materijalnog položaja kako bi mogli normalno da žive.


„Prvo da se zahvalimo predsedniku Vučiću što je potencirao na ovakvom vidu pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, mnogo nam znači.  Bez mašine koju su nam ukrali, nismo mogli da obradjujemo zemlju. Sada je drugačije, nadamo se da ćemo krenuti putem boljitka“, rekao je Djordje Krasić iz Grebnika.


Ključeve traktora, poklona privrednika iz Srbije Slobodana Tešića, u ime donatora meštanima je predao  pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.


„Naš narod je posebno pretrpeo  upravo ovde u Metohiji, kako tokom rata 1999. godine , tako i u pogromu 17. i 18. marta kada je izvršeno etničko čišćenje. Ovi hrabri ljudi koji mnogo toga preživljavaju zaslužuju jednu ovakvu donaciju. Moj dolazak ispred Kancelarije za Kosovo i Metohiju je poruka da su  predsednik Aleksandar Vučić , Vlada Republike Srbije uz njih i da je država Srbija uvek tu da im pomogne i da znaju imaju svoju državu Srbiju koja će im i nadalje uvek pomagati kao što im je pomagala kao i do sada“, rekao je Petković.


Ova donacija je još jedna u nizu namenjena Srbima na Kosovu i Metohiji koja je usledila nakon razgovora sa predsednikom Vučićem u Lapljem Selu.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva