:

:

TV Most

Foto: Foto Radio Gračanica

clock

Mart 08, 2018   12:05

0

225

Trajković: Svakodnevno pratimo situaciju na terenu


Kao i prethodnih godina, najviše problema sa izlivanjem vodotokova imaju meštani Ugljara, Radeva i Lepine.

Direktor Javnih službi pri opštini Gračanica Vladica Trajković istakao je za program Radio Gračanice u emisiji „Otvoreni Studio“ da je situacija pod kontrolom, da su i danas ekipe Javne službe na terenu i prate trenutno stanje

„U proteklih nekoliko dana ekipe Javnih službe su non-stop na terenu i danas obilazimo sva lokalna mesta koja su bila ugrožena zbog padavina koje su proteklih dana bile učestale. Za sada nemamo problema većih razmera kao što je to bio slučaj sa Prilužjem. Uglavnom se radi o plavljenju dvorišta kod meštana, kao što je slučaj sa domaćinstvima u Ugljaru. Voda koja dolazi iz pravca auto puta i sliva se u okolna dvorišta je problem sa kojim se već neko vreme susrećemo. Nažalost, mi ne možemo konkretno da rešimo tu situaciju, ali radimo na rešavanju datog problema sa Ministarstvom infrastrukture jer su oni odgovorni za izgradnju petlje na auto putu. Moj lični predlog u rešavanju ovog problema je da se voda odvuče do reke Prištevke, ali je dodatni problem što su njihova dvorišta niža od atmosferskih kanala u Bergen naselju“, rekao je Trajković.

Javna služba opštine Gračanica izlazila je u susret meštanima koji su proteklih dana imali problema sa plavljenjem tako što su im u ispomoć davali pumpe za ispumpavanje vode. Prema rečima Trajkovića, ekipe su u pripravnosti i svakodnevno na terenu u redovno prate situaciju na vodotokovima.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva