Vesti
Tompson pred sudom – kad ga pronađu

13:51, 10.08.2017

|

Izvor: RTS

Zbog ustaškog pozdrava na koncertu u Slunju, pevač Marko Perković Tompson će se pred prekršajnim sudijom pojaviti tek nakon što mu policija dostavi optužni predlog, kažu u karlovačkoj policiji.
Foto RTS
Portparolka karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški ističe da je Tompson za kršenje javnog reda i mira procesuiran u redovnom, a ne hitnom postupku.

"Naša je obaveza da 50-godišnjeg prekršitelja obavestimo da je počinio prekršaj i o pravima koja ima, u skladu sa Prekršajnim zakonom. To znači da mu optužni predlog mora biti uručen na adresi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a tek nakon toga ide na Prekršajni sud", rekla je Senka Staroveški agenciji Hina.

U sredu je policija potvrdila da je protiv Marka Perkovića Tompsona podnet optužni predlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prilikom nastupa na koncertu koji je u subotu održan u Slunju u sklopu obeležavanja akcije "Oluja".

O toj prijavi Tompson, bar do sada, nije davao izjave za javnost, ali je na svom Fejsbuk profilu juče postavio snimak pesme "Bojna Čavoglave", koja počinje ustaškim pozdravom.

"Pozdrav uz pesmu koja je nastala u Domovinskom ratu", naveo je Tompson koji je napisao i ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Protiv Tompsona je juče podneta prijava zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda na koncertu u Slunju, navodi Večernji list.

Večernji list navodi da će se daljom istragom utvrditi identitet eventualnih drugih ljudi koje su tokom koncerta u Slunju 5. avgusta remetili javni red i mir.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design