replica Todosijević: Za zločine iz 1999. godine još niko nije odgovarao

:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 24, 2018   12:05

0

195

Todosijević: Za zločine iz 1999. godine još niko nije odgovarao


Ponovili su da bi ovaj datum u našem istorijskom sećanju trebalo zauvek da ostane i da ne smemo da zaboravimo zločinačku agresiju NATO pakta na našu zemlju.


„Ostaje naša obaveza da poštujemo žrtve NATO bombardovanja a žrtava je bilo izmedju 1.200 do 4.000 poginulih tokom bombardovanja. Za 78 dana koliko je trajalo bombardovanje ubijeno je 79 dece i, za te zločine nažalost do danas niko nije odgovarao. Nažalost, iako su nato bombe prestale da padaju napadi na našu državu su se i dalje nastavili“, rekao je Ivan Todosijević, ministar u pokrajinskoj vladi.


Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković  reka je da je tokom 20. veka srpski narod stradao, da nam je država razarana ali i opet stvarana i naglasio da je tako bilo i 1999. godine. 


„Nama ostaje u amanet da se kao lokalna samouprava, društvo i zajednica sećemo svih onih koji su svoje živote dali za otadžbinu i slobodu naše zemlje“, rekao je Janković i podsetio da je sa teritorije opštine Zvečan živote položilo 13 lica.


Dodao je da i porodice poginulih zaslužuju pijetet jer su izgubili ono što im je najdraže. 


U ime porodica palih žrtava okupljenima se obratio Milan Vitković.


„Zahvaljujem se svima koji su se danas okupili ovde kako bi smo odali poštu žrtvama NATO bombardovanja. Današnji dan, 24. mart niko ne sme da zaboravi“, naglasio je Vitković.


Ministar Todosijević i gradonačelnik Janković položili su i venac na spomen obeležje Božidaru Božoviću iz sela Žerovnica  koji je poginuo kao redovni vojnik na braniku otadžbine 1999. godine od NATO bombardovanja u reonu sela Poslište kod Prizrena.

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva