:

:

TV Most

clock

Jun 05, 2017   12:05

0

114

Todorić podneo ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora "Konzuma"

U saopštenju koje je potpisao Todorić navodi se da od 10. aprila kada je Vladin poverenik preuzeo upravljanje "Agrokorom", on ni na koji način nije učestvovao u bilo kakvim radnjama vezanim za kompaniju.

"Potpuno sam svestan da ne mogu učestvovati i delovati i za mene je potpuno neprihvatljivo da učestvujem u bilo kakvim upravljačkim, nadzornim ili bilo kojim drugim organima 'Agrokora'. Od postojeće uprave sam očekivao da će u skladu sa Zakonom sprovesti sve odluke vezane za moja razrešenja sa svih upravljačkih, nadzornih i ostalih pozicija, a u čemu nisam lično želeo da učestvujem. Nisam mogao da pretpostavim da postojeća uprava 'Agrokora' ne može kroz organe upravljanja da sprovede svoje odluke", navodi se u saopštenju.

Todorić je dodao da nastalu situaciju vidi isključivo kao rezultat neuspelog dogovora postojeće uprave s jednim od dugogodišnjih poslovnih partnera "Agrokora" i da pošto uprava nije rešila situaciju, iako ima i mogućnost i odgovornost, on zato podnosi ostavku na mesto predsednika NO "Konzuma".

Vanredni poverenik za "Agrokor" Ante Ramljak prethodno je, posle današnje skupštine deoničara Konzuma, rekao da predstavnici deoničara nisu glasali za opoziv Ivice Todorića s mesta predsednika Nadzornog odbora i upozorio da se time prolongira restrukturiranje kompanije.

On je rekao da je jedan od akcionara, predstavnik grupacije Agram, glasao protiv Todorićevog opoziva.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva