:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Oktobar 19, 2017   12:05

0

248

Todić: Zbog budućnosti Srba na KiM, Srpska lista nema alternativu


„Već tri ipo godine vodimo borbu da zaustavimo one koji više ne znaju šta rade, koja su toliku štetu naneli našoj opštini da je teško to ispraviti. I drznuli su se da se ponovo kandiduju“, rekao je Todić i upozorio okupljene gradjane Leposavića da 22. oktobra glasaju za Srpsku listu jer u suprotnom glasaju za „izolaciju i gašenje naših institucija“.



Todić je naveo da je država Srbija čvrsto stala iza Srpske liste koja je „državni projekat na važnom zadatku i koja nema alternativu zbog budućnosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.



„Pozivam vas da 22. oktobra ukažete poverenje ovim ljudima koji će raditi u interesu svog naroda i države Srbije na ovom prostoru jer jedino tako nas očekuje svetlija budućnost. Nemamo prava da 22. oktobra pogrešimo“, naglasio je Todić.



Na predizbornom skupu Srpske liste u Leposaviću potpredsednik Pokrajinske vlade Slavko Simić rekao je da  Srbi u Leposaviću „daju snažan legitimitet državnom i nacionalnom iteresu koji godinama pokazuju kako se treba boriti za Kosovo i Metohiju“.



„Borba za Kosovo i Metohiju je borba više generacija Srba na ovim prostorima. To je borba snage, istrajnosti, kreativnosti i energije. Zbog te borbe, mi moramo imati sve pozicije na raspolaganju sa kojim ćemo se svim snagama  boriti za naš narod, za svaku našu opštinu, za apsolutnu institucionalnu koordinaciju sa Vladom Republike Srbije i našim predsednikom Aleksandrom Vučićem“, naveo je Simić na skupu.



Simić je istakao da su „Vlada i predsednik Srbije najveći saveznici Srbi na Kosovu i Metohiji sa kojima će se rešavati svaki problem sa kojima se srpski narod na ovim prostorima suočava već decenijama.



„Predstoji nam ogroman zajednički rad kako bi ostvarili naše ključne državne i nacionalne ciljeve – očuvanje Kosova i Metohije i formiranje buduće relevantne institucionalne kuće za srpski narod na KiM a to je Zajednica srpskih opština“, naglasio je Simić



Skupu Leposaviću su prisustvovali mnogobrojni gradjani, simpatizeri Srpske liste kao i kandidati za odbornike Skupštine opštine Leposavić na predstojećim parlamentanim izborima koji se održavaju u nedelju, 22. oktobra.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva