:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2018   20:25

0

234

Todić i Apostolova o ekonomskom razvoju Leposavića


Todić i Apostolova razgovarali su o aktuelnoj situaciji u opštini Leposavić, a jedna od tema razgovora bila je i najava investicija u oblasti obrazovanja i otvaranje novih radnih mesta, kao i buduća saradnja ovih dveju strana, u cilju ekonomskog razvoja Opštine i smanjenja stope nezaposlenosti. Sastanku je prisustvovao i potpredsednik u pokrajinskoj Skupštini, Slavko Simić.

Gradonačelnik Todić je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost na poseti delegacije Kancelarije EU na Kosovu, istakavši značaj prisustva Evropske Unije na ovim prostorima. Todić je naglasio i da je ovo njihova prva zvanična poseta Opštini nakon nedavno održanih lokalnih izbora na Kosovu, te da mu je posebno drago što je Evropska Unija u prethodnom periodu bila važan strateški partner i jedan od najvećih donatora i investitora u Leposaviću. Shodno tome, on je naveo da je do sada Kancelarija EU na Kosovu uložila oko pet miliona evra, što kroz infrastrukturne projekte, što kroz individualne poljoprivredne projekte za mala i srednja preduzeća. On je upoznao sagovornika sa dugogodišnjim problemom sa kojim se građani opštine Leposavić suočavaju, a to je problem vodosnabdevanja. Takođe, predstavio je i problem nezaposlenosti mladih, obrazovanih ljudi. Međutim, i pored zabrinutosti za trenutno stanje u kome se nalazi, gradonačelnik je izrazio nadu da će se u budućem periodu intenzivirati ekonomska saradnja sa Evropskom Unijom, kao i da će biti prostora za nova ulaganja i realizaciju kapitalnih projekata od značaja za građane Leposavića, te da će to u velikoj meri doprineti ublažavanju problema.

Apostolova je iskoristila priliku da se najpre zahvali gradonačelniku Todiću na pozivu i tom prilikom naglasila da je investiranje u privredni razvoj četiri opština na Severu od prioritetnog značaja za Evropsku Uniju kao donatora, i da je glavni fokus interesovanja za investicije oblast obrazovanja. Ona je takođe izrazila otvorenost za postizanje dogovora o pitanjima koja su od značaja za opštinu Leposavić, posebno izrazivši razumevanje za gorući problem vodosnabdevanja i istakla da će u budućem periodu Evropska Unija pokušati iznaći način da podrži realizaciju tog projekta. Dvoje sagovornika su se osvrnuli i na završetak projekta izgradnje Sportskog centra u Leposaviću, koji bi potencijalno mogao biti finansiran sredstvima EU. Oni su saglasni da je potrebno raditi na jačanju i učvršćivanju međusobnog poverenja i uspostavljanju partnerskih odnosa, jer će to u krajnjem biti od opšteg ineteresa za sve građane Leposavića.

Gradonačelnik Todić zahvalio je šefici Kancelarije EU na Kosovu Apostolovoj na ohrabrenju i podršci u rešavanju problema vodosnabdevanja i izrazio uverenje da je današnja poseta značajan korak u pravcu osnaživanja ekonomske saradnje kao i svake druge saradnje od obostranog ineteresa.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu zajednički radi na realizaciji zacrtanih ciljeva, koji će značiti veći životni standard, odnosno bolji i kvalitetniji život građana opštine Leposavić, navodi se u saopštenju.



 


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva