:

:

TV Most

Foto: Foto TO Gračanice

clock

Jun 20, 2018   09:58

0

247

TO Gračanice:Uspešno završen projekat obuke konobara


Projekat je finansiran od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, koji sprovodi organizacija Swisscontact u partnerstvu sa organizacijom Riinvest u okviru projekta „Promovisanje zapošljavanja u privatnom sektoru“.

Program obuke konobara je pohađalo 40 mladih ljudi iz opštine Gračanica i bio je podeljen u dva ciklusa. Za obuku konobara je angažovana agencija Five Star Experience iz Novog Sada, čiji je osnivač i predavač doc. dr Snježana Gagić, profesorica na univerzitetima u Banja Luci i Sremskim Karlovcima,navodi se u saopštenju TO Gračanice.

Prvi ciklus obuke konobara, koji je održan je od 23. do 29. maja, bio je namenjen konobarima koji rade u ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Gračanica. Sedmoro polaznika je položilo teorijski i praktični deo testa i njima su u utorak, 19. juna, dodeljeni sertifikati. 

Drugi ciklus obuke konobara, koji je održan od 13. do 19. juna, bio je namenjen mladim i nezaposlenim ljudima koji su pohađanjem ove obuke stekli nova iskustva, znanja i veštine neophodne za zapošljavanje u sektoru ugostiteljstva. Završni ispit za nezaposlene polaznike obuke biće održan 2. jula. TO Gračanice će nakon polaganja ovog završnog ispita, proslediti lokalnim ugostiteljima listu svih kandidata koji su položili ispit i dobili sertifikate. Na taj način, TO Gračanice će nastojati da pomogne sertifikovanim konobarima koji su nezaposleni da što pre dođu do posla,navedeno je u saopštenju.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva