:

:

TV Most

clock

Februar 13, 2015   12:05

0

195

Terzić: Srbija protiv uvođenja sankcija Rusiji

- Odnosi između dve zemlje zasnovani su na dubokom prijateljstvu između naših nacija i razvijaju se u duhu saradnje i obostranog poverenja - rekao je ambasador, koji smatra da bi nivo ekonomske saradnje "mogao da bude i veći", prenela je agencija Tass.

Trgovinska razmena između zemalja dostigla je 3.4 milijarde dolara, rekao je Terzić, konstatujući da to nije dovoljno.

- Nadamo se da će se ruske investicije u Srbiji povećati. Uostalom, Rusija bi mogla da kupi jednu od radio stanica u Srbiji, ili televizijskih kanala - rekao je diplomata.

Dvosmerna trgovina mogla bi da bude povećana na pet do šest milijardi dolara, rekao je Terzić, koji je naveo da je u prošloj godini povećan za 66 odsto izvoz povrća, voća i mesnih proizvoda u Rusiju.

Vojna i tehnička saradnja izmedju Rusije i Srbije, takodje, je dostigla svoj vrhunac u 2014. godini, kada je izvedena zajednička vojna vazduhoplovna vežba, po prvi put od Drugog svetskog rata.

- Očekujemo da se taj trend aktivne saradnje nastavi u svim sferama - rekao je Terzić.

Srbija će biti domaćin poljoprivrednog sajma u maju i junu, a Rusija je pozvana kao partnerska zemlja, rekao je Terzić, koji je dodao da postoje planovi za sajmove u oblasti turizma i kulture na jesen.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva