:

:

TV Most

Foto: Kai Mörk

clock

Januar 21, 2015   12:05

0

188

Terorizam neprihvatljiv u bilo kom obliku

"Specijalne (obaveštajne) službe sarađuju, ali njihov rad isključuje publicitet", izjavio je Lavrov na konferenciji za novinare, prenela je agencija AP.

Lavrov nije rekao da li je Rusija razmenila obaveštajne informacije, ali je naglasio da Rusija sarađuje sa drugim zemljama u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i drugih pretnji.

Lavrov je rekao da je terorizam neprihvatljiv u bilo kom obliku, bez obzira na motive i prerušavanja i da je "to stav međunarodnog prava koji je potvrđen u mnogim rezolucija Saveta bezbednosti UN".

Moskva podseća, usred nedavnih tenzija oko karikatura proroka Muhameda, da u međunarodnom pravu postoje ograničenja slobode govora, dodaje agencija Tas s.

Lavrov je naveo na Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima, potpisan 1966, potvrduje da bilo kakvo zagovaranje nacionalne ili verske mržnje koje predstavlja podsticanje na diskriminaciju, neprijateljstvo i nasilje, treba zabraniti zakonom.

"Kada mi moje poštovale kolege kažu da ne postoje ograničenja za slobodu govora, ja se s njima ne slažem", naveo je šef ruske diplomatije.

Ruski ministar je naveo da je njegov lični stav da su "neukusne karikature" francuskog satiričnog časopisa o propoku Muhamedu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva