:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2015   12:05

0

175

Tara sve privlačnija strancima


Gotovo netaknuta priroda, miris četinarske šume i staze za šetnju sa blagim usponima, privlače posetioce sa svih strana.


Blaga klima i kvalitetni sportski tereni na Tari privlače brojne sportske klubove koji tu organizuju pripreme. Prvotimce fudbalskog šampiona ekipa RTS-a zatekla je kako se spremaju za novu sezonu.

"Sve je u redu, hotel je u redu, teren je okej. Mislim da je dobro mesto za pripreme, vidite planina je top mesto", kaže fudbaler FK Partizan Ivan Bandalovski.

Pored fudbalskih su i teniski tereni. Trener Bojan Četnik učio je Anu Ivanović i Janka Tipsarevića osnovama tenisa, a poslednjih pet godina na Tari vodi kamp za mlađe tenisere.

"S jedne strane nam je mnogo lepše i draže, bliže nam je ovde. Uslovi su nam bolji nego što su bili na Kopaoniku", ističe Četnik.

Vuk Višković, teniser, tvrdi da su uslovi odlični. "Imamo terene odmah pored hotela i odlični su uslovi", kaže Višković.

Na Tari se upravo snima film strane produkcije, hoteli su popunjeni, a ponuda raznovrsna. Umesto noćnog života, turistima nude zdrav život, raznovrsne mogućnosti za bavljenje sportom, šetnje, vežbanje i zdravstveni oporavak.

Nevena Stanisavljević iz "Vojne ustanove Tara" kaže da hoteli "Omorika", "Beli Bor" i "Javor" beleže porast broja noćenja u prvih šest meseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine za 25 odsto.

I dalje ima najviše domaćih turista, ali sve više dolaze stranci. "Prvi put dolazim u ovu zemlju, dopada mi se, planina je prelepa a ljudi su ljubazni", kaže jedan od turista.

U Turističkoj organizaciji Užica kažu da je ova sezona dobro počela i da rade na poboljšanju smeštajnih kapaciteta

"Najzanimljivije turistima je taj potez Tara, Mokra gora, Šarganska osmica, gde je uglavnom popunjen hotelski smeštaj. Međutim, mi radimo na razvoju privatnog smeštaja", kaže Boban Perišić iz Turističke organizacije Užice.

Jahanje, lov, ribolov, posmatranje retkih vrsta ptica i biljaka, 420 kilometara biciklističkih staza i to su čari Tare – zato ne čude očekivanja da će do kraja godine prvi put biti više od 130.000 noćenja.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva