:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2017   14:57

0

146

Takmicenje u pruzanju prve pomoci u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović poručio je takmičarima da se usavršavaju u ovoj oblasti kako bi svoje umeće, na adekvatan način mogli da primene u različitim životnim situacijama.

"Znaje koje su oni stekli važno je za svakodnevni život, za čitavu zajednicu jer su oni obučeni da u slučaju potebe spasu život, ukažu prvu pomoć", rekao je Radovanović i ocenio da je važno da ima što više ljudi koji mogu da ukažu laičku prvu pomoć.

Koliko je dragoceno, kada možete a pre svega umete da povređenoj osobi ukažete prvu pomoć aktivisti Crvenog krsta to dobro znaju. Želja im je da njihovim stopama krene još više stanovnika Kosova i Metohije.

"Mnogi ne shvataju koliko je bitno biti u stanju da u najtežim momentima možete da pružite nekome prvu pomoć", rekla je Anđela Rojević.

Crveni krst KiM često je bio limitiran, I pored negativnog ambijenta u kome živimo uspevali su da realizuju sve programske aktivnosti.

"Sve ovo što postižemo ne bi bilo moguće bez pomoći Crvenog krsta Srbije ", rekao jeJovan Pavlovic . predsednik CK KiM

Najbolji će nas predstavljati na državnom prvenstvu koje će se održati u Rudniku 30 septembra. Organizatori najavljuju da će po koncepciji ovo nadmetanje biti drugačije od prethodnih . Tema će biti bezbednost i moguće povrede na radu.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva